Podatki za naročanje in dostavo

Nakup standardov SIST preko spletne trgovine

na naslovu: http://www.sist.si/ecommerceKORAKI NAKUPA:

  1. PRIJAVA
  2. ISKANJE STANDARDOV
  3. PRENOS STANDARDOV V NAKUPOVALNO KOŠARICO
  4. PLAČILO
  5. PREVZEM IN TISKANJE STANDARDOV


1. PRIJAVA

V spletno trgovino SIST se prijavite s svojim izbranim geslom za prijavo. Če ste nov uporabnik, pred prvim nakupom izdelajte svoj uporabniški račun.

Uporabnik je seznanjen s splošnimi pogoji uporabe in zasebnosti ter se z njimi strinja in jih sprejema.2. ISKANJE STANDARDOV

Standardi so razvrščeni po Mednarodni klasifikaciji za standarde (ICS) v posamezna področja. S klikom na posamezno klasifikacijsko številko področja boste našli vse standarde SIST, ki pod iskano področje spadajo. Iščete lahko tudi po tehničnih odborih, ki pripravljajo in izdajajo standarde (TC) .

Če poznate oznako standarda, ki ga potrebujete, boste podatke o standardu najhitreje našli z vnosom delne ali celotne oznake standarda v okence iskalnika Iskanje po ključnih besedah. Za bolj kompleksna iskanja uporabite iskalnik Napredno iskanje.

Podrobnejša navodila za iskanje standardov najdete na povezavi Kako uporabljati iskalnik.3. PRENOS STANDARDOV V NAKUPOVALNO KOŠARICO

Ko se odločite za nakup standarda, ga z enojnim klikom na ikono (PDF ali Papir ) prenesete v vašo nakupovalno košarico. Standardi so enouporabniške različice.

V nakupovalni košarici se nahajajo standardi, ki ste jih izbrali. Košarico lahko poljubno uredite - spremenite število kosov istega standarda, odstranite ali dodate nove artikle. Vse spremembe potrdite s klikom na gumb Osveži, in nadaljujete postopek nakupa z Potrdi nakupovalno košarico.

Cene standardov in storitve posredovanja so skladne z veljavnim cenikom SIST in ne vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Morebitni akcijski popusti se obračunajo na koncu postopka nakupa, pred izvedbo plačila.4. PLAČILO

Na zaslonu preverite, če so vaši podatki za izstavitev računa pravilni. Plačilo lahko izvedete s kreditnimi karticami Visa, MasterCard, Karanta ali s predplačilom na naš transakcijski račun.4.1 PLAČILO S KREDITNO KARTICO

Za plačilo s karticami Visa, MasterCard in Karanta izberite gumb Plačilo s kreditnimi karticami ter sledite navodilom za izvedbo plačila.

Če vaše naročilo vsebuje le popravke standardov v formatu PDF (oznaka standarda "AC") in je vrednost celotnega naročila 0,00 EUR, kliknite na gumb Plačilo s kreditnimi karticami. Brezplačne popravke v formatu PDF boste lahko takoj shranili na svoj računalnik in jih po želji tudi natisnili.4.2 PLAČILO Z NAKAZILOM

S klikom na gumb Plačilo z nakazilom boste dobili natančna navodila ter podatke, potrebne za plačilo. Če potrebujete za predplačilo uradni predračun, po kliku na gumb pošljite zahtevek za predračun na e-pošto: prodaja@sist.si.

Plačilo z nakazilom - Velja v primeru, če ima kupec v projektih sodelovanja s SIST odobrene popuste (člani SIST, študenti)

Izberite plačilo z nakazilom in na e-pošto:prodaja@sist.si sporočite številko vašega naročila. Poslali vam bomo predračun za plačilo z obračunanim popustom za naročene standarde. Študentski popust je obračunan le na podlagi potrdila o veljavnem statusu.

Plačilo z nakazilom - Velja le za javne organe (30 dnevni rok plačila) in za gospodarske družbe (plačilo v 7 oz. 15 dneh)

Kupci, za katere velja zakonsko določeni daljši rok plačila (javni organi) in gospodarske družbe, ki izvedejo plačilo v 7 oz. 15 dneh in nimajo odprtih obveznosti do SIST, za nakup standardov izberejo možnost plačila z nakazilom. Številko naročila, ki se vam izpiše po izbiri načina plačila, nam sporočite po e-pošti: prodaja@sist.si s pripisom "naročilo standardov št. naročila". O prevzemu standardov vas bomo obvestili v roku do 5 delovnih dni od prejema vašega obvestila.5. PREVZEM IN TISKANJE STANDARDOV

Kupljene standarde v formatu PDF prevzamete na s svojim geslom zaščiteni spletni strani s klikom na povezavo Moj račun - Prenosi. Standarde shranite na lokalni disk svojega računalnika. Vsak kupljen izvod si lahko tudi natisnete s klikom na povezavo Moj račun - Tiskanje. Za prenos in tiskanje imate na voljo pet koledarskih dni od dneva vašega naročila.

Če ste plačilo izvedli s kreditno kartico, boste elektronske enouporabniške različice standardov lahko prevzeli že nekaj minut po izvršenem plačilu. Pri plačilu z nakazilom vas o prevzemu obvestimo na naslov e-pošte, ki ste jo uporabili za prijavo v spletno trgovino.

Če ste naročili papirne izvode standardov, jih boste prejeli naknadno po redni pošti v roku do 5 delovnih dni. Stroški dobave papirnih različic standardov so odvisni od izbranega načina pošiljanja.

Če imate težave pri prevzemu ali tiskanju standardov, sporočite na e-naslov: itp-zahtevki@sist.si.

Vsa ostala vprašanja, povezana z nakupom standardov, pošljite na e-pošto: prodaja@sist.si.

Slovenski nacionalni standardi SIST so avtorsko delo in so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Kopiranje delov ali celote standarda in uporaba standardov v elektronski obliki v lokalnem omrežju sta dovoljena le z izrecnim dovoljenjem SIST oziroma s sklenitvijo ustrezne pogodbe. Standardov v formatu PDF, ki so bili uspešno preneseni na računalnik kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati. Za nakup večuporabniških elektronskih verzij PDF standardov, za uporabo v vašem lokalnem omrežju, pišite na e-naslov: prodaja@sist.si.

Najbolje prodajani standardi